Hyundai Tiburon Forums banner

1 - 4 of 4 Posts

·
Registered
Joined
·
1 Posts
Discussion Starter #1
Just got a 03 Tiburon gt v6 6 speed ( super fun to drive) and the guy I bought it from said it sat for 2 months. So I noticed all my gauges work besides SPEEDOMETER and ODOMETER. I can red line while driving so is it the VSS or ?
Ps abs and brake light are on as well.
 

·
Registered
Joined
·
166 Posts
Sounds like a wheel speed sensor, it is at the front passenger side.
it is cheap and easy to replace as a start.

P.S. I thought 03 GT didn't come with ABS, but maybe not all of them 🤷‍♂️
mine is 03 GT V6 6-Speed and it does not have ABS
 

·
Registered
Joined
·
3 Posts
My '06 had the same symptoms after my battery terminals got crossed and took out the alternator. After replacing the alternator and everything else was working, those symptoms showed up. Replaced a big fuse (120 or 140 amp) next to the battery and the little fuse in the fuse box, under the dash, that is concealed by the little yellow cover in the middle of the fuse box.
 

·
Registered
2007 Hyundai Tiburon GT V6
Joined
·
189 Posts
My '06 had the same symptoms after my battery terminals got crossed and took out the alternator. After replacing the alternator and everything else was working, those symptoms showed up. Replaced a big fuse (120 or 140 amp) next to the battery and the little fuse in the fuse box, under the dash, that is concealed by the little yellow cover in the middle of the fuse box.
Yeah that's why those fuses are there otherwise it would have fried the ECM.
 
1 - 4 of 4 Posts
Top