Hyundai Tiburon Forums banner
1 - 9 of 9 Posts

·
Registered
Joined
·
173 Posts
Discussion Starter · #1 ·
I have a V6 Injen SRI but with a modified coupler to fit the I4 IM. I want to change out the filter (i live in the desert so even just after 5 months i've got to change the filter already). However i'm not sure which part number to order. I've been considering the AEM dryflow or the Fujita replacement, but i'm not bothered to relocate the horn and mount.

Another problem i have is when i'm idling (i mean while its in "drive" - automatic obviously) i feel a vibration in my brake pedal. When i shift the gear in neutral, its stops but then the rear of the car starts vibrating and i know this because i hear an annoying rattling noise. Tried to locate it but everything seems okay. But i can't win because if its in D my brake pedal/steering wheel vibrates. When i put it in N, the damn rear starts rattling.

I've narrowed it down to 3 possibilities:

1. My filter is too dirty and air is struggling to get in the engine (i doubt it because the filter "looks" dirty but nothing out of the ordinary.

2. My engine oil sucks - i used Caltex Havoline 15W-40 synthetic for my last oil change (I had used the same Caltex synthetic before except it was 5W-40, but this time i wasn't paying attention to what they were putting in the engine until it was too late - got it done at a Pep Boys type place here in Bahrain...)

3. My stock exhaust - when i first installed the SRI i already had an aftermarket exhaust (no modified catback piping, just a 2.5" inlet muffler with stock piping). But because i got fed up of getting ticketed for my exhaust, i stuck the stocker back on.

The only reason i narrowed it down to the above, is because it happened right after my oil change and exhaust change which i had done roughly at the same time.

Hope someone out there understands my garble! Thanks for the help in advance guys!
 

·
Registered
Joined
·
1,607 Posts
sorry dude, we're all roughly as confused as you are.
my G/F has the same problem with her tempo. turns out her harmonic ballancer had split. cept on the fords they have 3 pice harm ballancers and ours is a 1 pice so that's simply not an option. i would check motor mounts and i'd also check the tranny fluid level. that's all i got.
 

·
Registered
Joined
·
23 Posts
the filter or the pipes probably touch the brake line and that causes vibration on the brake pedal.. look carefully under the pipes.. i had the same problem.. i took the filter to a little higher position.. no more vibration ;)
 

·
Registered
Joined
·
936 Posts
that's weird.. i just installed my injen sri yesterday and i noticed my gas pedal vibrates. not a whole lot but it's like i can feel the engine when before it was really smooth.

is it just the increased air flow causing that? i dont have a CEL or anything.
 

·
Registered
Joined
·
434 Posts
your pipes are touching an a area check for scractches and put rub pieces underneath did that with my CAI without it feels like my motor moves when I press the gas pedal and makes a rubbing noise which was the intake rubbing off the hole.
 

·
Registered
Joined
·
173 Posts
Discussion Starter · #8 ·
wow guys, that's a great help i really appreciate all your feedback...i'll be sure to check everything tomorrow once the sun is up!
 

·
Registered
Joined
·
2,099 Posts
As far as ordering a filter, when I ordered one from K&N, their catalogue listed diameters, lengths and styles. I would bring a ruler and the filter with you to a shop to order a replacement.
 
1 - 9 of 9 Posts
Top